DAN SLOVENSKE HRANE IN TRADICINALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Letos je Tradicionalni slovenski zajtrk potekal v petek, 17. 11. 2023, s sloganom ”Kruh za zajtrk, super dan!”. Dan slovenske hrane je dan, ko naj bi premislili o našem načinu prehranjevanja, kakšno hrano izbiramo ter da posegamo po lokalni hrani.

Po oddelkih so pred tem dnem potekale različne dejavnosti: spoznavanje razvojnega kroga čebele, obisk čebelnjaka, čebelji plesi, prepevanje pesmice Tetica čebela, izštevanka Panj, ustvarjanje čebelic iz odpadnega materiala, učenje stare igre Mati ali je kruh že pečen, mletje moke iz žita …

V petek pa smo si pripravili poseben zajtrk s pogrinjki, ki so jih krasile čebelice, svečke, glasba Čebelar, zajtrk pa je najmlajšim pripeljala čebelica Petra.

Po zajtrku pa so nas v avli obiskali čebelarji Čebelarskega društva Ravne ter podžupan Peter Stočko. Pozdravili smo jih s pesmicami Mi se imamo radi, Rom pomp om ter Čebelar. Čebelar nam je predstavil čebelarsko delo in čebelarsko obleko, ki so jo lahko pomerili tudi otroci ter se preizkusili v ometanju čebelic iz satnic. Podaril nam je tudi med. Čisto na koncu pa nas je obiskala čebelica Sivka, ki je zaplesala z otroki in se z nami tudi fotografirala.

Zapisala Katja Simonič

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja