OBISK PRI PRVOŠOLCIH

Otroci skupine 5-6 let naslednje šolsko leto zapuščajo vrtec in odhajajo v šolo.

Tega dejstva se seveda zelo veselijo, morda pa je pri nekaterih prisoten tudi ščepec strahu in kakšno vprašanje: “Kako neki bo to izgledalo?”.

Da bo prehod v šolo nekoliko lažji in da pobližje spoznajo (zaenkrat) šolski prostor, so nas prijazne učiteljice prvih razredov povabile na obisk k njim.

V petek, 31.5. 2023, smo se tako odpravili v šolo. Najprej so nas povabili v telovadnico, kjer so za nas pripravili kratek kulturni program in nam zapeli nekaj pesmi, ob koncu pa tudi naše otroke povabili na ples.

V nadaljevanju so nas povabili v učilnice, ki so si jih otroci najprej ogledali, nato pa so imeli učenci in učiteljice za naše otroke že pripravljene družabne igre.

Povabili so jih k mizam in igra se je lahko začela. Med učenci in bodočimi učenci se je kmalu razvil sproščen klepet in igra, tako da je urica našega druženja prehitro minila.

Ob zaključku so nas pred slovesom učenci in učiteljice še prijetno presenetili, saj so za vsakega otroka in vzgojiteljico pripravili lepo darilo, ki so ga izdelali čisto sami.

Res prijetno je v šoli, smo ugotovili.

Tokrat smo se igrali, jeseni pa se bomo še učili…..

Zapisala: Erika Fužir

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja